Skip to content

Hoe lokaal eten werkt – van teler tot tafel, met tips en een proeverij

We nemen je mee door de keuken van ons schip. Jeroen, Joël en Susan vertellen over hun filosofie achter gezond, lokaal en seizoensgebonden eten – en natuurlijk laten we ook proeven hoe al dat lekkers smaakt.

Joël van Yn 'e Sinne Farm vertelt hoe het lokaal en in het seizoen telen van groenten in zijn werk gaat. Susan van De Vooruitgang laat zien hoe je met een paar kleine aanpassingen je eetgedrag kunt veranderen – van supermarkt naar lokaal. En Jeroen (Heer van Zuylen) vertelt hoe je al dat lekkers vervolgens eenvoudig en smakelijk kunt bereiden.

Neem vooral zelf iets te drinken mee voor bij de proeverij.

Met elkaar hopen we te laten zien dat je voor goed, gezond en lekker eten echt niet de hele wereld in je supermarktkarretje hoeft te leggen.

Duur: ongeveer 2 uur, met mogelijkheid tot een gezellige nazit

Locatie: aan de kade bij De Drijfveer. Voor de receptie rechtsaf, wandelend langs het water kom je er trouwens ook heel makkelijk en is een stuk fijner lopen.

Graag aanmelden, zodat we geen voedsel verspillen:
AANMELDEN

of via: 06 810 44577

Bron foto: VOF de Vooruitgang

Deelname aan deze activiteit is op eigen risico.

Meld je dorp of wijk aan en organiseer ook een bloeiweek!

Deelnemende dorpen

De dorpen van Friesland bundelen hun krachten voor een duurzame en vitale toekomst. Klik op de buttons om te ontdekken hoe elk dorp bijdraagt aan Fryslân Bloeit. Samen creëren we een bloeiende toekomst!

Partners

Met dank aan onze waardevolle partners die dit initiatief mogelijk maken. Dankzij hun steun en inzet kunnen we samen werken aan een duurzamer en vitaler Friesland. Ontdek onze partners hieronder!

Back To Top